Jag blir så sjukt jävla förbannad.

 2012-03-15
 15:32:24


Den här bilden hittade jag på facebook idag. Det första jag tänkte var väl "shit, en tjej som har hår på magen!". Min andra var väl "fan va modigt, det där hade jag aldrig vågat visa". För det hade jag inte, om jag hade haft en raggarsträng hade jag rakat bort den jämt, mest för jag hade varit så rädd för vad folk hade tyckt om det.

Hon hade lagt upp den i den nu kände gruppen "Ta håret tillbaka!". En grupp som stödjer kvinnan i publiken  som visade sitt armhår i melodifestivalen. Hon har fått en massa skit för att hon inte rakar sig under armhålan, för det är äckligt att inte göra det som tjej.

Så jag började läsa kommentarerna, jag hade inget för mig idag och tänkte att jag likaväl kunde se vad för idioti folk slänger ur sig, underhållande ibland när man inte har bättre för sig. Och det är konstigt att jag jämt blir förvånad över hur dumma och trångsynta människor är, man tycker att man borde bli van någon gång.

Personligen, gillar jag inte hår på kroppen, inte sånadär mörka tjocka håstrån. Tycker det känns äckligt mot huden och jag är medveten om svett och sånt som fastnar där. Jag gillar det inte på mig själv, inte på tjejer och inte på killar. Så jag påstår inte att bilden på hennes raggarsträng är vacker eller något, för det tycker jag inte. Men jag tycker inte den är äcklig heller och den får inte mig att få kväljningar eller något. 
Jag bryr mig bara om vad andra gör med sin hårbeväxtning om jag har en romantisk relation med denne. Annars skiter jag fullständigt i det, det är deras kropp och om de vill ha hår, fine.

Men många verkar ha enorma problem med det. För det första så får ju killarna panik eller något, verkar vara sjukt skrämmande att det växer hår på kvinnors kropp, GASP!
Sen så finns det några tjejer som säger att "Men vad i helvete, det där är okvinnligt och äckligt! Raka dig för fan". Dem fattar jag mig inte på, speciellt eftersom de inte tycker det är äckligt med hår på killar men att det är det på tjejer. Så frågar man varför de tycker som de gör. Det enda de kan säga är "för det säger sig självt, vi lever i det samhället och det är fel med hår på tjejer". 

Och det är då jag blir förbannad. För de kan inte tänka längre än sin egna näsa, hur kan man inte fatta att det är samhället som får en att tycka så? Och vem är det som säger att såsom samhället formar saker jämt är rätt och att det ska vara så? På vilket sätt skulle det vara okvinnligt med hår, det är ju för fan naturligt! Visst, män har generellt mer hår än kvinnor men vi har fortfarande hår på samma ställen som dem, bara i mindre mängd.
Den där raggarsträngen har jag sett på många tjejer, hade antagligen sett det oftare om inte de flesta rakar av sin. Jag har ingen sån men jag kan ju se att det hade likaväl kunnat finnas en sån på mig med, det syns liksom.

Är det okvinnligt med bröstvårtor också undrar jag, de är ju lika naturliga som våran kroppsbehåring. Eller är det omanligt med bröstvårtor kanske?
Jag menar, bröstvårtor på tjejer fyller en funktion, därför är det bra att vi har dem. Men på killar fyller de ingen funktion, de finns där ändå och det är ingen som klagar över det. Samhället hade ju likaväl kunnat säga att det är väldigt osexigt och omanligt med nipples på killar, operera bort dem! Visst, en aning jobbigare procedur och så men det är samma princip. Men folk verkar inte fatta alls.

Jag är medveten om att det är samhället får mig att tycka att kroppshår ser äckligt ut, sen tror jag inte det är samhället som får mig att tycka att det känns obehagligt, känns mer som en grej jag fått för mig. Men jag kan ju ha fel, inte så lätt att särskilja på vad samhället tryckt i en och vad man själv faktiskt tycker ibland.
Jag är dessutom fullt medveten om att det som får mig att tycka att skägg kan se bra ut på killar också beror på samhället. Sen tycker jag fortfarande inte om känslan av skägg mot min hud så det funkar inte av den anledningen.

Men det gör mig ritkigt jävla arg, för jag vet att ibland på gympalektionerna så hade jag glömt att raka mina ben. För behåringen på mina ben stör jag mig inte värst mycket på själv, de hårstråna känns inte alltid äckligt och det stör inte mina ögon heller, det var lätt att glömma av att raka benen just. Och man får panik, varför tog jag inte med mig långa byxor istället för shorts? Varför rakade jag mig inte igår?
Samma sak kunde hända om jag glömt raka armhålorna och bara hade linne/t-shirt på mig. Mer sällan dock för där rakar jag mig ofta då jag vet att svett kan fastna där och så.

Men att man ens ska behöva känna så, allt för att jag visste att folk skulle se det och tycka att jag var äcklig. Ingen vill bli sedd som äcklig.
Och det är ju långtifrån äckligt, det är fullkomligt naturligt på både tjejer och killar med hår på benen. Men samhället har sagt att hår på benen som tjej är osexigt, om du någonsin vill ses som sexig i någon killes ögon så måste du raka dig.
Jag stör mig inte på att det ses som osexigt med hår egentligen (inte väldigt iallafall), inte med tanke på att jag inte gillar hår själv. Det jag stör mig på är att det bara är osexigt på tjejer, det är så samhället ser ut nu i stora drag. Och det är fel och jävligt orättvist.

Shit, såhär mycket har jag inte skrivit på länge, blir lätt så när jag är arg. Ville bara ventilera ut detta.
Postat av: Annica

Jag har också läst på den sidan och blivit så jävla upprörd. Dock har jag inte lämnat någon kommentar där för jag vet att det inte spelar någon roll vad jag säger. En del människor är så hopplöst korkade och hjärntvättade att man inte kan nå dem längre. De är förlorade i de kroppar som samhället tycker att de bör ha. Och de vill dra med sig de som fortfarande står upp för sig också. Jag blir så... Frustrerad och det känns ju hjälplöst. Man vill nästan bara gråta åt deras dumhet. Herregud. Det är bara HÅR!! Det är inte en dödlig och smittsam sjukdom!! Puuuuhhh....

2012-03-16 @ 05:15:03
URL: http://mangaandart.blogg.se/
Lite info innan du kommenterar angående;

Mina bilder
Alla bilder som ligger under kategorin Drawn by me och Headers for sale är tecknade av mig och det är inte tillåtet att ta dem för eget bruk

Tools of the trade:
Paint tool SAI, Photoshop CS3, .005 Micron Pigma penna

Commissions
detta inlägg hittar du det du behöver veta om du är intresserad av grafik från mig :)

Design
Designen på min blogg är gjord 100% av mig

Skriv en kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig!

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0