"Det är normalt/naturligt för oss att äta kött"

 2014-03-16
 16:00:30
Därför är det tydligen okej att göra det.
Så jävla trött på det argumentet. Vi är omnivorer förfan.

Nu är det så att jag äter kött och gillar det, jag är trotsallt uppvuxen med att äta det och lärt mig älska smaken.
MEN, jag tycker inte att mitt köttätande är okej bara för att jag blivit van vid det (försöker dra ner på köttätandet men just nu är det svårt, det är något jag inte kommer kunna göra ordentligt förens jag flyttar hemifrån).

Jag personligen tycker inte om grönsaker i princip alls, aldrig gjort. Och många vegetariska alternativ är just grönsaker så ni kan ju förstå problemet. Så för mig personligen att bli vegetarian kommer nog vara ett livsprojekt men det är något jag strävar efter. Skulle vilja ha mycket veganskt också men det är betydligt svårare.

Men det är för att jag inte kan försvara mitt köttätande, jag kan inte försvara att äta andra levande ting när jag inte behöver det.
'Men människor behöver kött, protein hallå?!'
1, människor behöver långtifrån så mycket protein som vi tror att vi behöver
2, finns många vegetariska alternativ som innehåller minst lika mycket protein som kött
3, det finns hur många vegetarianer som helst som lever köttfritt och mår hur bra som helst
 
Så det där med protein är inte så jävla viktigt som vissa verkar tro.

'Det är gott, därför äter jag det'
Jag kan förstå det, kött kan vara asgott. Men varför ska vi äta kött, andra levande varelser, bara för att det är gott? Det känns inte rättvist för mig.
 
'Att äta köttfritt är dyrt'
Det kan vara dyrt, ja. Iallafall har jag själv märkt att köttsubstitut kan vara väsentligt mycket dyrare än det dem ersätter. Ingen expert på detta område då jag inte ens kollat hur mycket grönt kostar då jag inte äter det. Men Quorn kan vara dyrt som fan, soja är lite billigare.
Men man behöver ju inte äta så jämt, du kan ju köpa vegetarianskt när du har råd. Bara att dra ner på köttätandet är ju skitbra, vi äter mycket mer kött än vi behöver ändå.
Sen finns det säkert jättemånga billiga vegetarianska rätter om man bara kollar efter det. Men många går inte ens så långt.
 
Avslutar med den här scenen, nedan, från How I met your mother. Det är egentligen helt otroligt att något som tron om proteinbrist är så vanligt att det går att skämta om det som om det vore rätt. Finns för fan vegetarianer som är body builders. Om dem kan leva så, som ändå behöver en hel del protein för att bygga kroppen de behöver för sitt yrke, så kan nog de flesta.
 
https://pbs.twimg.com/media/BIlcXrECcAA0jFS.jpg
 
Dock kan jag hålla med om att vissa vegetarianer/veganer är onödigt offensiva och inte riktigt accepterar att alla inte har lika lätt för deras livsstil men jag kan se varför de blir irriterande.
 
Postat av: Ells

Jag blir bara trött på att jag alltid blir dömd för att jag inte äter kött, som att jag är något freak. Vuxna människor har blivit arga på mig och ska alltid föreläsa om varför vi ska äta kött. Jag har aldrig träffat offensiva veganer/vegetarianer bara jävligt elaka köttätare. Men självklart finns det offensiva veganer/vegetarianer, men inte alls lika många som folk verkar tro.

Svar: Erfarenheter på köttätare och veggos beror nog på vilken sida man råkar vara på, som köttätare så har jag varit med om många vegetarianer/veganer som menar på att jag omöjligt kan älska djur/vara djurvän bara för att jag äter kött. Vilket är total bullshit, de ville liksom ta ensamrätt på att vara djurvän vilket gjorde mig rätt sårad då jag bryr mig mer om djur än människor många gånger.
Therese Tikkanen

2014-03-17 @ 07:20:00
URL: http://Jademysteries.blogg.se
Postat av: Ells

Kanske det, men jag skulle aldrig tvinga mina vänner att lyssna på mina föreläsningar. Vad det gäller djurvän begreppet så förstår jag dock båda sidornas argument, men det är onödigt att bråka om det. Det är ju en livslång vana, människor har ju ätit kött väldigt mycket.

Det man borde fokusera på först och främst är snarare vart köttet och alla produkter kommer ifrån, om djuren mått bra eller misshandlats då de endast ses som produkter och inte som levande varelser. För mig är ett djurliv inte mindre värt än ett människoliv <-- också något som jag får skit om, då jag är dum i huvudet för att människor är ju störst och vackrast i hela världen ^^

Svar: DU kanske inte skulle tvinga dina vänner att lyssna på dina föreläsningar men det finns gott om andra veggos som gör det. Enda anledningen till att köttätarna hörs mest är för att de är majoriteten av folket, är ju trots allt bara 10% av svenska folket som är veggos. Och jag förstår inte Djurväns argumenten de hade alls, det var bara en slags stämpel de ville ha för sig själva.
Många veggos har en tendens att banka sig själva på bröstet för mycket, fastän de är precis som alla andra förutom att de avsäger sig animaliska produkter.
Therese Tikkanen

2014-03-25 @ 06:58:40
URL: http://Jademysteries.blogg.se
Postat av: Ells

Men det är också det argumentet, att det är så många som gör det, nästan alla jag umgicks med förra året var vegetarianer/veganer, och jag åt kött, ingen sade någonsin åt mig att jag gjorde något fel, jag tycker att man drar alla över en kam när man inte vet någon egentligen statestik, det kan vara en på femtio som säger så, men det är bara dem som uppmärkas av människor i allmänhet.

Svar: Du kanske hade tur då, inget som säger att det är standard liksom. Och sen är det ju också så att det antagligen bara är de 'dumma' köttätarna som syns mest också. Jag brukar anta att folk är ungefär likadana oavsett om de äter eller inte äter kött, därav drar jag slutsatsen att det finns lika många 'dumma' på båda sidorna.
Therese Tikkanen

2014-04-03 @ 07:03:36
URL: http://Jademysteries.blogg.se
Postat av: Ells

Jag förstår dock helt och hållet ditt tänk, och det är superfint av dig att du ser båda sidorna av ämnet.

2014-04-03 @ 07:05:19
URL: http://Jademysteries.blogg.se
Lite info innan du kommenterar angående;

Mina bilder
Alla bilder som ligger under kategorin Drawn by me och Headers for sale är tecknade av mig och det är inte tillåtet att ta dem för eget bruk

Tools of the trade:
Paint tool SAI, Photoshop CS3, .005 Micron Pigma penna

Commissions
detta inlägg hittar du det du behöver veta om du är intresserad av grafik från mig :)

Design
Designen på min blogg är gjord 100% av mig

Skriv en kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig!

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0