What time is it?

 2013-09-30
 21:38:14
Skriva av mig-time!
Heh.

Den här gången vill jag skriva av mig angående saker folk säger när de gör slut eller vill klargöra att de inte vill ha med personen att göra längre. Iallafall på ett romantiskt plan.
Jag har tänkt på det ett tag då jag själv har varit lite av en hycklare, eller åtminstone inte medveten om vad jag gjort mot en fellow människa.

Man dejtar någon ett tag, tycker att personen är helt okej men man är inte kär. Personen man i sin tur dejtar blir kär i en och tillslut inser man att man inte kommer vara på samma plan som denne. Så man tänker att man ska säga/skriva det till personen, nån gång. Att nä, jag är inte intresserad. Men det blir inte av för den ena eller andra anledningen utan istället ignorerar man personen och hoppas att hen kan ta en hint.

Rätt hemskt faktiskt. Men man tröstar sig själv med tanken av att man bara inte ville göra personen i fråga ledsen. Vilket nu när jag tänker på det är total bullshit.
Man undviker det inte alls för att man inte vill göra denne ledsen, man undviker det för att man vill inte vara med om det själv. För det är obehagligt för en själv att göra någon annan ledsen, fastän alla vet om att sanningen hade gjort mycket mindre ont än att helt plötsligt bara dissa någon.

Och det är nästan samma sak med alla såna grejer. Tex majoriteten av de som säger att de inte vill ha ett förhållande, det är inte det som är grejen majoriteten av gångerna. Hen var helt enkelt inte intresserad men ville inte såra personen i fråga. Vilket ja, egentligen inte hjälper då sanningen då också hade varit bättre. För personen som blev avvisad kommer tänka "Men hen kanske blir redo för ett förhållande nån gång, hen sa ju faktiskt inte att hen inte ville ha ett förhållande med mig".

Det är så dumt att folk gör så, mig inkluderat. Jag har varit så jävla dum. Jag hade bara kunnat säga till honom att nä du, jag är inte intresserad. Så jävla enkelt är det ju. Men istället så gör man det bekväma för en själv, fult.

Så nu när man sitter i samma sits själv, som karma antagligen fixat ihop så fint och perfekt, det är först då man tänker på det. Såklart. Vilket gör mig ännu mer irriterad på situationen.
Och det är ironiskt för jag vet ju om hur det här kommer gå för som jag skrev, majoriteten av gångerna så är det total BS. Men jag tänker ju såklart nån gång
Jag kommer sätta mig i situationen själv och jag kommer bli ledsen, haha. Men ärligt talat, att bli ledsen stör mig inte längre. Jag blir ledsen såklart men om det är något värre än att vara ledsen så är det att gå miste om saker, att inte veta. Jag gillar att ha kontroll över saker, vända på varenda sten och så.

Sen så är jag ju såpass blåögd och naiv att jag tänker att den här personen har förhoppningsvis redan lärt sig det jag lärt mig och gör inte så mot en annan människa. Men om man ska gå efter Occam's rakblad teorin, vilket jag tenderar att göra numera, så är det väl så att han inte är intresserad av mig. Han vill bara inte säga det.

Don't you just love it when you logic-slap yourself? :D
RSS 2.0